Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Składniki dla 4 osób: 4 kotlety z piersi indyka, 25 dag sera mozzarella, 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, 1 jajko, bułka tarta, olej, sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (10:05)

    Składniki (4 porcje): ● szklanka kaszy jaglanej (ok. 180 g) ● 500 g mielonego mięsa z indyka ● 1/2 szklanki rodzynek ● surowe jajko ● łyżeczka masła ● pęczek natki pietruszki ● 3 szklanki bulionu mięsnego lub warzywnego ● 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego ● sól ● pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Składniki na 6 porcji: 1 kg piersi z indyka, 200 g sera pleśniowego (np. brie), 100 g moreli z puszki, 4 łyżki białego wytrawnego wina, olej, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki : • 2 polędwiczki z indyka po ok. 250 g • 250 g wędzonego boczku w plasterkach • świeży szpinak • suszone pomidory • krojona mozzarella • 2 łyżki masła klarowanego. Sałatka z kaszy kuskus: 130 g kaszy kuskus • 80 g mrożonego groszku • kawałek czerwonej papryki • kawałek zielonego ogórka. Do smaku: sól, pieprz • sok z cytryny • oliwa z oliwek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (08:05)

    Składniki na 6 porcji:: ● kg piersi z indyka ● szkl. białego wina ● ząbek czosnku ● marchewka ● seler ● cebula ● 4 gałązki natki pietruszki ● łyżka soku z cytryny ● łyżka oleju ● 2 gałązki tymianku ● listek laurowy ● po kilka ziaren: pieprzu, ziela i goździków ● szczypta imbiru i gałki muszkatołowej ● sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (11:05)

    Skład na 8 porcje: ● 3 czerwone i żółte papryki ● 3 cebule ● 500 g piersi z indyka ● 8–10 gałązek świeżego majeranku ● 250 ml sosu barbecue ● 50 ml syropu klonowego ● 50 ml whisky ● 200 ml śmietanki kremówki ● szczypta chili w proszku ● sól i grubo mielony pieprz ● olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (09:05)

    Składniki: na 4 porcje, 3 marchewki, cebula, 4 ząbki czosnku, 4 gałązki selera naciowego, 20 dag plastrów boczku, oliwa, 40 dag mięsa mielonego, 10 dag suszonych moreli, 2 gałązki świeżego rozmarynu, 2 gałązki świeżej szałwii, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, skórka i sok z 2 cytryn, indyk, 2 pomarańcze, 10 dag masła, bułka tarta. Na sałatkę: 80 dag ziemniaków, 2 czerwone cebule, 10 dag mrożonego groszku,10 dag masła, oliwa, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 50 dag fileta z indyka, 15 dag sałaty roszponki, 2 garście rukoli, 25 dag ugotowanych buraków, 1/2 mango, 5-7 łyżek oliwy, 2 łyżki octu balsamicznego ciemnego, 2 łyżki miodu, 4 łyżki musztardy francuskiej, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki syropu z kwiatów bzu czarnego, kilka gałązek tymianku, sól morska, pieprz świeżo mielony.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (15:00)

    Składniki: 40 dag cebuli, 2 łyżki oleju, 10 gałązek tymianku, 1,25 kg filetu z piersi indyka, sól, pieprz, 15 dag boczku w plasterkach, 2 łyżki płynnego miodu, 1 łyżeczka sosu cumberland (ze słoika), plasterki pomarańczy i roszponka do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki dla 4 osób. Mięso: 4 plastry z piersi z indyka • pęczek zielonych szparagów • 2 łyżki jogurtu naturalnego • ząbek czosnku • 5 dag sera typu lazur • papryka wędzona • olej • sól • pieprz. Marynata: 4 łyżki ciemnego sosu sojowego • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki • majeranek • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0