Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 6 porcji: 1,2 kg udźca z indyka, 1 pęczek bazylii, 25 dag ricotty, 5 dag parmezanu, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, 15 dag plasterków szynki dojrzewającej. Potrawka: 1 puszka pomidorów, 1 cebula, po 1/2 cukinii i bakłażana, po 1 papryce żółtej i czerwonej, po 1/2 pęczka tymianku i oregano, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 6 porcji: 6 sznycelków z indyka (po ok. 15 dag każdy), 5 dag orzechów włoskich, 10 dag suszonych śliwek, 1 jabłko, sól, pieprz świeżo mielony, 12 cienkich plasterków wędzonego boczku (niezbyt tłustego), 2 łyżki masła klarowanego, 2 łyżki wódki albo innego mocnego alkoholu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 6 porcji: 1,5 kg udźca indyka, 15 dag kiełbasy chorizo, 5 czerwonych cebul, 15 dag migdałów, 2 łyżki jasnego octu winnego, sól, pieprz, 3 łyżki posiekanej natki, 125 ml bulionu, kawałek imbiru, 2 ząbki czosnku, 50 dag marchwi, 15 dag suszonych daktyli, oliwa, olej, chili, 350 ml soku pomarańczowego, 10 dag kaszy kuskus.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 12 porcji: 1 indyk (ok. 4–5 kg) , 2 łyżki płynnego miodu, 1 łyżeczka cynamonu, sól, pieprz mielony. Nadzienie: 10 kromek chleba razowego (bez skórki), 15 dag korzennych pierników, 1 słoiczek żurawiny do mięs, 1 łyżka skórki otartej z cytryny, płynny miód do smaku, po 5 dag bakalii: rodzynek sułtańskich, suszonych śliwek, moreli oraz fig i kandyzowanego imbiru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 8 porcji: 1,5 kg filetu z indyka, po 5 dag migdałów i orzechów laskowych, 1 pęczek natki pietruszki, 1/2 szkl. zielonych oliwek, 15 dag fety, 3 marchewki, 20 dag mrożonego groszku cukrowego, 2 łyżki jasnego sosu pieczeniowego, 2 ząbki czosnku, po 1 łyżce masła klarowanego i miodu, sól, pieprz, olej, natka do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 8 porcji. Mięso: 1,2 kg filetu z indyka , 2–3 ząbki czosnku, spora szczypta zmielonego pieprzu czarnego, 1 łyżeczka soli, olej do smażenia. Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej, 2 dag świeżych drożdży, 1 jajko, 1,5 szkl. letniej wody, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli. Nadzienie: 1 słoiczek (150 ml) żurawiny do mięs, 20 dag suszonych grzybów (namoczonych i ugotowanych), 2 obrane cebule, 1 łyżka klarowanego masła, 1 łyżeczka musztardy, sól, pieprz czarny mielony.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (15:00)

    Potrzebne: ● 400 g piersi indyka ● 3 pieczarki ● 1/2 czerwonej papryki ● ząbek czosnku ● 30 g szpinaku ● pieprz ● ostra papryka ● olej ● tymianek ● 100 ml wywaru warzywnego ● 3 łyżki ugotowanej kaszy pęczak.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (10:05)

    Składniki dla 4 osób: 6 filetów z indyka • 10 dag żółtego sera • 6 plastrów szynki • por • 3 łyżki łuskanych ziaren słonecznika • 4 łyżki majonezu • 2 łyżki ketchupu • 2 łyżki oliwy • łyżka oleju • cukinia • cebula • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 24 stycznia (13:00)

    Skład na 6 porcji: ● 800 g piersi indyka ● 2 jabłka ● 2 cebule ● 2 łyżki soku z cytryny ● papryczka chili ● kawałek świeżego imbiru ● 20 g masła ● 20 g wiórków kokosowych ● 200 g ryżu basmati ● 2–3 łyżeczki zielonego curry w proszku ● 125 ml soku jabłkowego ● sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 24 stycznia (13:00)

    Skład na 6 porcji: ● 1,3 kg udźca indyka bez kości ● cytryna ● 75 g posiekanych migdałów ● 250 g serka śmietankowego ● żółtko ● 3 łyżki bułki tartej ● 2 cebule ● olej ● 100 g posiekanych: natki pietruszki, sałaty, szpinaku, szczypiorku ● 200 ml białego wytrawnego wina ● 100 ml bulionu ● sól, pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0