Reklama
  • Środa, 25 września 2013 (12:07)

    Składniki: indyk (ok. 4 kg) • 60 ml oliwy • 50 g suszonych fig • 250 ml czerwonego wina • 150 g cukru pudru • 2 szalotki • 2 łyżeczki cynamonu • sok z cytryny • kubek posiekanej kolendry • szklanka pęczaku • 100 g orzeszków ziemnych • 1-2 cytryny • 1-2 pomarańcze • sól • pieprz • kurkuma • tymianek • czosnek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 września 2013 (11:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 i 1/2 kg filetu z piersi indyka, 2 niewielkie ząbki czosnku, mielona słodka i ostra papryka, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy. Do sosu: 20 dag czerwonych porzeczek, 10 dag wiśni, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 czubata łyżka cukru, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 20 września 2013 (12:00)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag filetu z piersi indyka, 20 dag mrożonego szpinaku, 10 dag sera feta, jajko, mała cebula, 3 ząbki czosnku, łyżka masła, trzy łyżki oleju, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 19 września 2013 (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 1/2 bochenka chleba pita, 40 dag filetu z piersi indyka, 2 małe cukinie, 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa, 1 sałata rzymska, 4 małe pomidorki, 10 dag sera feta, 1/2 ogórka sałatkowego, 1 szklanka gęstego jogurtu, sól, biały pieprz, szczypta cukru, 1 łyżka oleju do smażenia. Przygotowanie: 30 min; Porcja: 330 kcal.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 19 września 2013 (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag filetu z piersi indyka, 3 płaskie łyżki mąki, 2–3 łyżki oleju do smażenia, 40 dag kurek, 2 cebule, 2 łyżki masła, 3/4 szklanki śmietany kremówki, 4 łyżki posiekanego koperku, 1 łyżka posiekanego tymianku, sól, mielony biały pieprz. Przygotowanie: 30 min; Cena porcji: 6,25 zł; Porcja: 440 kcal.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 19 września 2013 (12:05)

    Znudziła mi się pieczona w tradycyjny sposób pierś z indyka. A ponieważ lubię egzotyczne smaki, postanowiłam ją przygotować pieczoną w kokosowym mleku z aromatycznymi przyprawami. Jest fantastyczna!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 września 2013 (11:05)

    Składniki (na 4 porcje) 60 dag filetu z piersi indyka, jajko, szklanka bułki tartej, sól, czarny pieprz, ziołowa przyprawa do drobiu, 3 łyżki oleju do smażenia. Do nadzienia: 12-16 strączków zielonej fasolki szparagowej, 20 dag mielonego chudego twarogu, żółtko, sól, biały pieprz, granulowany czosnek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 września 2013 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: • 50 dag mielonego indyka • 30 dag brukselki • 2-3 duże ząbki czosnku • 1 łyżka oleju • 1 łyżka mąki • 1 łyżka masła • 1 szklanka śmietanki • 1 szklanka mleka • 1 serek topiony śmietankowy • sól • pieprz • vegeta .

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 17 września 2013 (15:00)

    Składniki: 50 dag mielonego indyka, 1/2 cebuli, pieprz, szczypta majeranku, 3 łyżki bułki tartej, jajko, sól, olej, paczka startych ugotowanych buraczków, 1/2 kostki masła, sok z cytryny, mąka, cukier.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 16 września 2013 (11:00)

    Składniki: 1 kg golonek z indyka, 2 jabłka, świeży tymianek, sól, pieprz, papryka, oliwa, 500 ml bulionu warzywnego

    Czytaj więcej Komentarzy:0