Reklama
  • Poniedziałek, 16 września 2013 (11:00)

    Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka, pół łyżeczki wegety, mała cukinia, sól, pieprz l olej. Chłoodnik z arbuza i malin: 1 kg arbuza , 50 dag malin, pół szklanki gęstej śmietany (18 proc.) lub jogurt naturalny, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, 2 szklanki przegotowanej zimnej wody

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 września 2013 (15:05)

    Skład na 4 porcje: Marynata: ● 2/3 szklanki mocnego naparu z kawy naturalnej ● 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina ● 2 ząbki czosnku ● sól i pieprz do smaku. Mięso i warzywa ● 600 g mięsa z udźca indyka ● 200 g boczku wędzonego ● sól i pieprz czarny ● 4 łyżki oleju ● 2 twarde pomidory ● 2 cebule ● 2 zielone papryki ● 4 większe pieczarki ● łyżeczka soku z cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 września 2013 (10:05)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag filetu z indyka, opakowanie rukoli, puszka tuńczyka, łyżka kaparów, 4 suszone pomidory, mała cebula, łyżeczka świeżego oregano, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 9 września 2013 (10:05)

    Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka (po 15 dag każdy), 4 młode marchewki, 4 cebule, kilka gałązek natki pietruszki, 2 łyżki oleju, 1 i 3/4 szklanki bulionu warzywnego, 4 łyżki śmietany kremówki, 1–2 łyżki jasnego sosu pieczeniowego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 września 2013 (15:00)

    Składniki na 10 porcji: • 1 indyk (ok. 2 kg) • 1 winne jabłko • 30 dag mielonej cielęciny • 10-15 dag wątróbek drobiowych • 3-4 szalotki • kilka gałązek natki pietruszki • garść rodzynek • 50 ml koniaku • słodka śmietanka (ilość zależy od konsystencji farszu) • sól • pieprz • tymianek • 2 ząbki czosnku • majeranek • 3 łyżki stopionego masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 września 2013 (13:00)

    Składniki na 8 porcji: 1 i 1/2 kg fileta z piersi indyka, 4 łyżki bułki tartej, 1 opakowanie rzeżuchy, 1 jajko, 1 torebka mrożonej marchewki z groszkiem, 1 puszka kukurydzy, 40 dag twarożku śmietankowego kremowego, sól, pieprz biały (z młynka), 3-4 łyżki oliwy ,1 marchew , 10 dag fasolki cukrowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 28 sierpnia 2013 (12:05)

    W mojej kuchni wyznaję zasadę, że jedzenie jest wspólnym odkrywaniem nowych smaków i horyzontów. Ta potrawa jest na to przykładem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 28 sierpnia 2013 (12:05)

    Danie to jest szybkie do wykonania, a mięsko miękkie i zdrowe. Moja rodzinka je uwielbia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 20 sierpnia 2013 (11:05)

    Składniki: 20 dag piersi z indyka, pieprz, pół czerwonej papryki, 10 dag pieczarek, kilka rzodkiewek, 10 dag szpinaku, 2 łyżki oleju. Sos: 50 ml oliwy, 50 ml miodu, 2 gałązki oregano, pieprz, 50 ml octu balsamicznego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 19 sierpnia 2013 (12:00)

    Składniki na 6 porcji: 1,2 kg fileta z piersi indyka, 10 dag boczku wędzonego (w cienkich plasterkach), 3 ząbki czosnku, sól, pieprz. Do nadzienia: 40 dag tłustego twarogu, po 1/2 pęczka bazylii i tymianku, po 3 gałązki szałwii i rozmarynu, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0