Reklama
  • Poniedziałek, 8 lipca 2013 (13:28)

    Składniki: 4 kotlety z indyka, 3 łyżki jogurtu naturalnego, ziarna sezamu i słonecznika, sól, pieprz, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 8 lipca 2013 (13:28)

    Składniki: 1 kg piersi z indyka, ser brie, serek topiony (w plasterkach), zioła prowansalskie, suszona szynka, sól, pieprz, bułka tarta, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 lipca 2013 (12:25)

    Skład na 4 porcje: ● 600 g udźca z indyka ● 1 cebula ● 200 g pieczarek ● 2 małe lub 1 większy por ● 1 papryczka chili ● 4 łyżki oleju rzepakowego ● sól ● 1 łyżeczka mielonego kminku ● 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki ● 1 łyżka mąki pszennej ● 250 ml śmietany

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 lipca 2013 (12:24)

    Składniki na 4 porcje: główka młodej kapusty, 50 dag mielonego mięsa z indyka, 1 jajko, 2 pszenne tosty, 2 cebule, pęczek młodych marchewek, 1 pęczek majeranku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, sól, mielony czarny pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 28 czerwca 2013 (13:00)

    Mięso z indyka najpierw natrzyj przyprawami i trzymaj je w marynacie (z oliwy, czosnku, cebulki, papryki) przez 3 godziny w lodówce. Jeśli pieczesz indyka w rękawie, podlej go białym winem i oliwą. Odpowiednio ustaw temperaturę pieczenia. Mięso przykryte wstaw do piekarnika nagrzanego do 180º C i tak piecz przez 40 minut. Po tym czasie zdejmij pokrywkę, polej indyka powstałym w trakcie pieczenia sosem i dopiecz w 180º C. Gdy pieczesz bez pokrywki, temperatura powinna wynosić 220º

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 28 czerwca 2013 (13:00)

    Składniki: 4 kotlety z indyka , 20 dag liści szpinaku, 8 plastrów wędzonego boczku, sól, 2 cebule, 2 łyżki oliwy, pieprz, po 200 ml białego wina i wywaru drobiowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 3 czerwca 2013 (12:00)

    Składniki na 4 porcje: po 50 dag zielonych i białych szparagów, cztery sznycle z indyka, pieprz, dwie łyżki oleju, 1-2 czerwone chili, pęczek tymianku, ząbek czosnku, dwie puszki pomidorów, cebula, cukier, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 3 czerwca 2013 (12:00)

    Skład na 6 porcji: ● 1,2 kg fileta z piersi indyka ● sól, pieprz ● sok z cytryny ● szałwia suszona ● pęczek natki ● łyżka miodu ● łyżeczka słodkiej mielonej papryki ● 200 g pieczarek ● pęczek natki ● 150 g żółtego sera ● jajko ● 2 łyżki bułki tartej ● olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 maja 2013 (09:33)

    Składniki: 600 g piersi indyka, 300 g truskawek, słoik (ok. 150 g) suszonych pomidorów, 4 łyżki oliwy, łyżka octu balsamicznego, sól, cukier, pieprz, kilka kropli tabasco, melisa do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 maja 2013 (14:31)

    Składniki: 1 kg serc z indyka, 30-40 dag pieczarek, 4-5 cebul, szklanka śmietany 18-proc., 2-3 łyżki mąki, 2-3 łyżki oliwy, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, kilka gałązek natki.

    Czytaj więcej Komentarzy:2