Reklama
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    ●80 dag piersi z indyka ●po 8 plastrów szynki i sera żółtego ●15 dag brzoskwini z kompotu ●awokado ●masło ●400 ml wywaru drobiowego ●płatki migdałowe ●2 łyżki mąki ●100 ml śmietany ●sól, biały pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    ●50 dag piersi indyka ●pesto, może być gotowe lub własnej roboty (z bazylii, orzeszków piniowych, oliwy oraz np. czosnku) ●szkl. bulionu ●sól, pieprz ●mleko ●olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    ●50 dag piersi z indyka ●50 dag twardych pomidorów ●2 łyżki siekanych ziół: tymianek, rozmaryn, natka pietru-szki ●cebula ●3 ząbki czosnku ●kilka gałązek tymianku ●10 dag plastrów żółtego sera ●3 łyżki masła ●sól, pieprz ●olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    ●50-60 dag piersi indyka ●4 szalotki ●szklanka śmietany, najlepiej 12 procentowej ●duża cytryna (lub sok wyciśnięty z jednej cytryny) ●olej roślinny do smażenia sznycli, najlepiej rzepakowy ●2 łyżki masła ●sól, świeżo zmielony pieprz do smaku ●starty kawałek imbiru ●kilka świeżych papryczek chili ●łyżka mąki ●łyżka curry

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    Nie zawsze muszą być klasyczne. Przyrządź je z serem lub ostrym sosem. ●duży filet z indyka ●4 cienkie plastry szynki gotowanej lub wędzonej ●20 dag sera ementaler ●jajko ●mleko ●3 łyżki mąki ●4 łyżki bułki tartej ●olej do smażenia, najlepiej rzepakowy ●60 dag frytek mrożonych (dodatek do dania) ●sól, pieprz, cukier do smaku ●cząstki cytryny jako dodatek ●główka sałaty ●1/2 sporej cebuli ●1/2 szklanki śmietany ●łyżeczka octu winnego ●zioła do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:53)

    Składniki na 12 porcji: 3 szklanki mąki pszennej, 25 dag margaryny, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 8 plastrów boczku, 1 kg piersi indyka, 1/2 selera naciowego, 1 czerwona papryka, sól, pieprz, proszek do pieczenia, przyprawa do indyka, natka pietruszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:52)

    Składniki na 4 porcje : 40 dag upieczonego lub ugotowanego mięsa z indyka, 3 średnie marchewki, 2 średnie ziemniaki, 3 łyżki oleju, 3 spore ząbki czosnku, kawałek imbiru (5 cm), 1/3 szkl. śmietany 22 proc., curry, 1 łyżka mąki pszennej, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:51)

    Składniki: 4 sznycle z piersi indyka (ok. 600 g), pęczek ugotowanych szparagów, brokuł, kilka gałązek koperku, 3/4 kg ziemniaków, olej do smażenia, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:50)

    Składniki: 1/2 kg filetu z piersi indyka , 4 szalotki, 250 ml śmietany 12 proc., 2 płaskie łyżki masła klarowanego, 4-cm kawałek świeżego imbiru, mała papryczka chili, 2 łyżki posiekanej kolendry, łyżka łagodnej mieszanki curry, łyżeczka mąki, sól, pieprz, sok z cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 17 kwietnia 2013 (10:17)

    Składniki: pół kg mięsa indyka, 30 dag ryżu, olej, duża cebula, 25 dag pieczarek, kostka grzybowa, sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa myśliwska, 20 dag żółtego sera, masło, szklanka śmietany.

    Czytaj więcej Komentarzy:0