Reklama
  • Środa, 26 października 2016 (13:05)

    60 dag fileta z indyka, 2 ząbki czosnku, 3 suszone pomidory, 2 gałązki rozmarynu, 70 dag ziemniaków, 30 dag brokułów, 30 dag marchewki, 5 dag masła, 100 ml śmietany kremówki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje kotlety: 4 kotlety z piersi indyka, 2 łyżki keczupu, 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej lub wędzonej, sól, pieprz qolej z pestek winogron; sos paprykowy: 2 czerwone papryki, 1/2 szkl. soku pomidorowego, 1 mała cebulka, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, szczypta cynamonu, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:05)

    Składniki na 2 porcje, 4 kotleciki z indyka, 2 plastry żółtego sera, 2 łyżki posiekanej czerwonej papryki, kilka listków szałwii, sól, pieprz, 1 jajko, po 1 łyżce mąki i bułki tartej, olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 11 października 2016 (14:00)

    Składniki na 4 porcje: 4 kotlety z piersi indyka, sól, 4 plastry szynki z indyka, 4 plastry sera ementaler, mąka do obtoczenia, jajko , szklanka mleka, bułka tarta do obtoczenia, olej roślinny do smażenia, pieprz, cytryna, sos z borówek. Sałatka: sałata rzymska,5 łyżek oliwy, sól, pieprz czarny mielony, sok z cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (14:01)

    Składniki: 600 g mięsa z udźca indyka, 40 ml oleju, sól, pieprz, 200 ml białego wina, 400 ml bulionu warzywnego, 4 gałązki dowolnych ziół, liść laurowy, 2 marchwie, 4 szalotki, 200 ml śmietany. Przygotowanie:

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (14:01)

    Składniki: 800 g mięsa z udźca indyka, 1 łyżka ostrej musztardy (np. rosyjskiej lub sarepskiej), 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego, pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (14:01)

    Składniki: 600 g piersi z indyka, sól, pieprz, 8 plastrów szynki parmeńskiej, pęczek szałwii, oliwa. Sos: 3 szalotki, 50 g masła, 150 ml białego wina, 100 ml śmietany 33%, 100 g czarnych oliwek, 50 g kaparów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (14:01)

    Składniki: 5 filetów z indyka, 2 duże świeże ogórki lub 1 cukinia, 1 czerwona papryka, 2 świeże pomidory, 4 suszone pomidory, 2 ząbki czosnku, 3-4 łyżki oliwy, sól, świeżo zmielony pieprz kolorowy, 100 g sera żółtego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 3 października 2016 (14:00)

    Składniki: 4 płaty tortilli • 2 pomidory • szklanka mięsa indyczego, pokrojonego w kawałki • cukrowa cebula • opakowanie jogurtu naturalnego • 4 liście sałaty • dwie łyżki musztardy • łyżka cukru • sok z cytryny • ząbek czosnku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 września 2016 (08:06)

    Składniki: 40 dag filetu z indyka, po pół łyżeczki mielonego imbiru i słodkiej papryki, 2 cebule, 10 dag szpinaku baby, 200 ml słodkiej śmietanki , 2-3 gruszki, 2 łyżki oleju, sól, pieprz , gałka muszkatołowa

    Czytaj więcej Komentarzy:0