Reklama
  • Wtorek, 6 września 2016 (08:00)

    ● Pierś z indyka (ok. 1 kg) ● słoiczek ostrej musztardy z gorczycą ●sól, pieprz, świeża chili lub inna ostra papryka, czosnek, rozmaryn ● olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 2 września 2016 (15:05)

    Skład na 4 porcje: ● 500 g piersi indyka ● 4 czerwone cebule ● 2 ząbki czosnku ● 1/2 papryki czerwonej i 1/2 zielonej ● 3/4 sałaty lodowej ● 200 g jogurtu ● sól, pieprz, cukier, ocet ● olej ● szczypiorek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 sierpnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka (po ok. 15 dag każdy), 1 mały bakłażan, 2 twarde pomidory, 10 dag żółtego sera (np. gouda), 1 jajko, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka mąki kukurydzianej, 10 dag bułki tartej, 2 łyżki klarowanego masła, sól, pieprz, pikantna przyprawa do drobiu, posiekany koperek do posypania, liście sałaty do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 22 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki na 4 osoby: Gulasz: udziec z indyka • 2 pomidory • 2 marchewki • 2 cebule • 3 ziela angielskie • 3 liście laurowe • 20 dag makaronu do lasagne • łyżeczka koncentratu pomidorowego • olej • natka • sól • pieprz Marynata: 4 łyżki sosu sojowego • pół łyżki słodkiej czerwonej papryki • szczypta tymianku • ząbek czosnku • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 22 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki dla 4 osób: 4 eskalopki z indyka • 10 dag szynki wieprzowej • 20 dag sera cheddar • pół szklanki bułki tartej • 10 dag tartego parmezanu • jajko • olej • szczypta słodkiej papryki • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 22 sierpnia 2016 (11:05)

    Potrawa: 80 dag piersi z indyka • pęczek zielonych szparagów • garść suszonych pomidorów • 15 dag sera mozzarella • pół pęczka koperku • pół szklanki śmietany 18 proc. • 2 jajka • 20 dag startego sera gouda • olej • szczypta gałki muszkatołowej • sól • pieprz Marynata: 3 łyżki oleju • pół łyżeczki słodkiej papryki • szczypta curry • szczypta ostrej papryki • szczypta kurkumy • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 22 sierpnia 2016 (11:05)

    Roladki: 60 dag piersi z indyka • 30 dag rozdrobnionego szpinaku • 2 łyżki kukurydzy konserwowej • ząbek czosnku • 10 dag sera pleśniowego blue • łyżka śmietany 18 proc. • olej do smażenia • sól • pieprz Sałatka: 2 garście sałaty roszponki • pół puszki kukurydzy • pół szklanki gotowanej różnokolorowej soczewicy • pół pęczka szczypioru • 2 łyżki oliwy ziołowej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 22 sierpnia 2016 (08:00)

    Składniki: 800 g mięsa mielonego z indyka ● 2 torebki ryżu ● 1 cebula ● 1 jajko ● 3-4 łyżki bułki tartej ● ząbek czosnku ● słoiczek przecieru pomidorowego ● sól ● pieprz ● 2-3 łyżki mąki ● szczypta oregano.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 18 sierpnia 2016 (13:05)

    Składniki: na 4 porcje: 70 dag piersi z indyka, sól, pieprz, 10 dag plasterków boczku, 10 dag zielonego groszku, 2 cebule, 6 ząbków czosnku l świeża szałwia, garść orzechów nerkowca, oliwa, 18 dag serka mascarpone, 10 dag suszonych pomidorów. Pieczone ziemniaki: 60 dag ziemniaków, 4 ząbki czosnku, świeży tymianek, 2 łyżki oliwy, łyżka przyprawy do grilla, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 16 sierpnia 2016 (13:06)

    Składniki dla 4 osób: Warzywa: 25 dag piersi z indyka • 20 dag groszku • kilka dymek • młode marchewki • biała rzodkiew • natka pietruszki • olej • 2 łyżki masła • 3 łyżki sosu sojowego • sól • pieprz. Sos: 2 łyżki masła • 2 łyżki mąki • szklanka mleka • 4 łyżki chrzanu • 10 dag śmietany • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0