Reklama
  • Piątek, 4 lipca 2014 (12:00)

    Burgery z indyka

SKŁADNIKI: 80 dag piersi z indyka, 2 jajka, cukinia, pęczek szczypioru, 10 pieczarek, 20 dag żółtego sera, 4 łyżki mąki, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz, olej

1. Mięso umyj, osusz, pokrój w drobniutką kostkę. Cukinię zetrzyj na tarce jarzynowej, lekko posól i odstaw na 20 minut. Odciśnij i wymieszaj z mięsem.

Reklama

2. Pokrój pieczarki oraz szczypiorek. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej. Przygotowane składniki dodaj do mięsa. Wbij jajka, dodaj majonez, mąkę. Wymieszaj i przypraw do smaku.

3. Uformuj małe kotlety i usmaż na rumiano na gorącym oleju. Podaj z ziemniakami, frytkami lub z tostami. Smaczne będą także przyrządzone z innego mięsa, np. wieprzowego lub wołowego.

Porcje: 10, przygotowanie 60 min., cena 2,35 zł, kalorie 341 kcal

Iwona Zalepińska z Wudzyna

Takie jest życie
Więcej na temat:burgery | O.N.A. | ona | z | burger

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: ● pół kg fileta z indyka ● 25 dag pomidorków ● cebula czerwona ● papryka czerwona ● garść kiełków soi ● świeży koperek ● kwiaty bratka; martyna: ● cebula biała ● 2 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.