Reklama
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:05)

    Faszerowane kąski z indyka

Składniki na 2 porcje, 4 kotleciki z indyka, 2 plastry żółtego sera, 2 łyżki posiekanej czerwonej papryki, kilka listków szałwii, sól, pieprz, 1 jajko, po 1 łyżce mąki i bułki tartej, olej

Reklama

1. Mięso umyj i osusz. Lekko rozgnieć. Posyp solą i pieprzem. Na 2 kotletach rozłóż paprykę i listki szałwii. Przykryj plasterkami sera i pozostałymi kotletami. Dociśnij brzegi mięsa, by dobrze się skleiły.

2. Kotlety ostrożnie panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano. Podawaj np. z mieszanką zielonych sałat i ryżem z warzywami.

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg piersi indyka, 30 dag sera z niebieską pleśnią, 10 dag orzechów laskowych, 5 dag suszonej żurawiny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 1-2 łyżki oleju, 2 łyżeczki mielonej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.