Reklama
  • Wtorek, 10 lutego 2015 (15:05)

    Faszerowane kotlety z indyka

Składniki na 8 porcji: • kilogram piersi z indyka (szersza część na kotlety) • jabłko • 2 małe cebule • pęczek szczypioru • 5 dag orzechów włoskich • łyżeczka słodkiej mielonej papryki • 3 łyżki oleju • łyżka masła • 2 łyżki borówek do mięs • pół szklanki słodkiej śmietanki • sól • pieprz • makaron tagliatelle.

1. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, po czym pokrój na plastry. Każdy z nich natrzyj solą oraz pieprzem, owiń folią spożywczą i odłóż na 10 minut. Po tym czasie rozbij lekko kotlety drewnianym tłuczkiem.

Reklama

2. Umyte jabłko obierz ze skóry i potnij w drobną kostkę razem z cebulą. Orzechy włoskie i szczypior posiekaj ostrym nożem.

3. Składniki farszu dokładnie wymieszaj, a następnie rozłóż na mięsie. Każdy kotlet zwiń ciasno, owijając sznurkiem.

4. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła usmaż przygotowane roladki. Gdy się zarumienią, zlej nadmiar tłuszczu, a dodaj śmietankę połączoną z borówką. Całość oprósz papryką i duś około 15 minut na małym ogniu.

5. Gotowe danie podawaj z ugotowanym makaronem.

Kurier TV
Więcej na temat:kotlety z indyka | Ca | z | kotlety

Zobacz również

  • Rolada z aromatycznym pesto

    Składniki: Kg fileta z indyka, 10 dag suszonych pomidorów, 2 łyżki masła, mieszanka przypraw, chili, sól, pieprz. Pesto: 4 dag świeżej bazylii, 3 dag natki pietruszki, 3 ząbki czosnku, 10 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.