Reklama
  • Środa, 21 grudnia 2016 (10:05)

    Filet z indyka w sosie curry

Składniki: • pół kg fileta z indyka • cebula • cukinia • pół puszki ananasa w zalewie • 2 łyżeczki czerwonej pasty curry • sól • pieprz • łyżeczka mąki ziemniaczanej • 2 łyżki jogurtu naturalnego

1. Filet pokrój w plastry, posyp solą, pieprzem i curry.

Reklama

2. Na oleju zeszklij najpierw posiekaną cebulę, a potem dołóż mięso. Podlej wodą.

3. Po chwili dołóż pokrojoną w półplasterki cukinię i kawałki ananasa.

4. Zalej składniki odrobiną pasty curry namoczonej w pół szklanki wody. Duś kwadrans, a następnie zagęść potrawę rozmąconą mąką ziemniaczaną. Na koniec dodaj przyprawy oraz jogurt i całość wymieszaj.

5. Danie podawaj z ryżem.

Kurier TV

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 4 kotlety z piersi indyka ● pęczek dymki ● cebula ● ząbek czosnku ● 200 g ryżu basmati ● łyżeczka curry ● 200 ml mleka kokosowego ● papryczka chili ● ananasy w puszcze ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.