Reklama
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Grillowana pierś indyka

Składniki dla 4 osób. Mięso: 4 plastry z piersi z indyka • pęczek zielonych szparagów • 2 łyżki jogurtu naturalnego • ząbek czosnku • 5 dag sera typu lazur • papryka wędzona • olej • sól • pieprz. Marynata: 4 łyżki ciemnego sosu sojowego • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki • majeranek • sól • pieprz.

Reklama

1. Przygotuj marynatę. Włóż mięso, odstaw na godzinę. Smaż je na patelni grillowej. Szparagi pokrój, smaż na oleju z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.

2. Jogurt z serem zmiksuj blenderem, smaruj masą piersi z jednej strony, ułóż szparagi, złóż, posyp wędzoną papryką. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180°C.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: gulasz: 50 dag piersi z indyka, 3/4 szkl. mrożonego groszku, 2 średnie marchewki, 4-5 różyczek brokuła, 100 ml śmietany kremówki, 1 łyżeczka rozmarynu, po 1/2 łyżeczki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.