Reklama
  • Poniedziałek, 17 lutego 2014 (10:05)

    Gulasz z indyka

Składniki na 4 porcje: 600 g mięsa z indyka, sól, pieprz, cebula, 50 ml oleju roślinnego, łyżka przecieru pomidorowego, łyżeczka słodkiej papryki mielonej, łyżka mąki, pół łyżeczki tłuczonego kminku, 500 ml bulionu drobiowego, 300 g mrożonej fasolki szparagowej, łyżeczka suszonego majeranku

Reklama

Przygotowanie: Oczyść mięso indyka, pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno pokrój. W rondelku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę. Dodaj mięso, przecier pomidorowy i podsmaż.

Całość oprósz papryką, mąką i smaż przez chwilę. Następnie dodaj kminek, podlej bulionem i duś powoli do miękkości. Poczekaj, aż fasolka troszkę się rozmrozi, opłucz ją i odcedź.

Pokrój fasolkę, dodaj do mięsa w rondelku i duś do miękkości. Dopraw gulasz solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub świeżym chlebem.

Czas przygotowania: 45 minut 300 kcal/1 porcja

Tele Tydzień
Więcej na temat:Gulasz z indyka | gulasz | z | pra | Ca | oczy

Zobacz również

  • Sos: 25 dag świeżego zielonego groszku • 25 dag makaronu spaghetti • 2 łyżki masła • po łyżce posiekanej natki, oregano, bazylii • 20 dag tartego parmezanu • po łyżce jogurtu i śmietany 18% • 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.