Reklama
  • Środa, 26 października 2016 (15:00)

    Gulasz z indyka z fasolką i ziemniakami

Składniki na 4 porcje: 50 dag zielonej fasolki szparagowej, 80 dag mięsa gulaszowego z indyka, 1 duża cebula, 1 pęczek włoszczyzny, 3 łyżki oleju, 1 łyżka koncentratu pomido rowego, 50 dag ziemniaków, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz.

1. Mięso opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj. Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Wyjmij je. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę oraz włoszczyznę. Dodaj koncentrat. Krótko razem podsmaż.

2. Do garnka ponownie włóż mięso. Całość zalej 1 litrem wody. Duś przez godzinę. W tym czasie fasolkę oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Warzywa gotuj (osobno) 10 minut w posolonej wodzie.

Reklama

Potem odcedź je i dodaj do gulaszu ok. 10 minut przed końcem duszenia. Danie przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 4 kotlety z piersi indyka ● pęczek dymki ● cebula ● ząbek czosnku ● 200 g ryżu basmati ● łyżeczka curry ● 200 ml mleka kokosowego ● papryczka chili ● ananasy w puszcze ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.