Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (14:01)

    Gulasz z indyka z marchewką

Składniki: 600 g mięsa z udźca indyka, 40 ml oleju, sól, pieprz, 200 ml białego wina, 400 ml bulionu warzywnego, 4 gałązki dowolnych ziół, liść laurowy, 2 marchwie, 4 szalotki, 200 ml śmietany. Przygotowanie:

Pokrój mięso w kostkę i przyrumień na oleju. Dopraw i zalej winem. Gdy się wygotuje, dodaj bulion, zioła, liść laurowy i duś przez 30 minut.

Obraną marchew pokrój w słupki, a szalotki – w półksiężyce. Dodaj do mięsa. Po 5 minutach wlej śmietanę i duś do miękkości.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: gulasz: 50 dag piersi z indyka, 3/4 szkl. mrożonego groszku, 2 średnie marchewki, 4-5 różyczek brokuła, 100 ml śmietany kremówki, 1 łyżeczka rozmarynu, po 1/2 łyżeczki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.