Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (14:01)

    Gulasz z indyka z marchewką

Składniki: 600 g mięsa z udźca indyka, 40 ml oleju, sól, pieprz, 200 ml białego wina, 400 ml bulionu warzywnego, 4 gałązki dowolnych ziół, liść laurowy, 2 marchwie, 4 szalotki, 200 ml śmietany. Przygotowanie:

Pokrój mięso w kostkę i przyrumień na oleju. Dopraw i zalej winem. Gdy się wygotuje, dodaj bulion, zioła, liść laurowy i duś przez 30 minut.

Obraną marchew pokrój w słupki, a szalotki – w półksiężyce. Dodaj do mięsa. Po 5 minutach wlej śmietanę i duś do miękkości.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 pęczka czosnku niedźwiedziego, 1 pęczek szczypiorku, 1/2 pęczka tymianku, 3 łyżki oleju, 100 g serka śmietankowego, sól, pieprz, udziec indyka bez kości (ok. 1,5 kg),... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.