Reklama
  • Wtorek, 28 października 2014 (15:00)

    Gulasz z indyka z sosem sojowym

Składniki: 90 dag filetów z piersi indyka, 4 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki kwaśnej śmietany, mała cebula, wegeta, mąka, sól, pieprz, ostra mielona papryka, olej.

1. Mięso umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Skrop sosem sojowym, posyp wegetą, papryką, solą, pieprzem i wstaw na pół godziny do lodówki.

Reklama

2. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso, mieszając, aż się zrumieni. Dodaj posiekaną cebulę. Podlej niewielką ilością gorącej wody, nakryj naczynie i duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

3. Łyżkę mąki wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody oraz śmietaną. Zalej mięso. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Jeszcze raz przypraw danie do smaku.Gulasz podaj z ziemniakami, makaronem lub ryżem oraz sezonową surówką.

Jadwiga Smolińska z Koronowa

Takie jest życie
Więcej na temat:gulasz | Gulasz z indyka | z | sos | S.O.S.

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z piersi indyczej, po 3 łyżki miodu płynnego, musztardy sarepskiej i sosu sojowego, 2 jajka, 4 łyżki mąki, po 5 dag płatków migdałowych i bułki tartej, sól, papryka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.