Reklama
  • Wtorek, 4 sierpnia 2015 (08:05)

    Gulasz z indyka z ziemniakami

Składniki: 60 dag mięsa gulaszowego z indyka, 6–8 ziemniaków, 4 młode marchewki, 30 dag pieczarek, 3 dymki, 2–3 pomidory, 2 ząbki czosnku, 1 i 1/2 szkl. bulionu drobiowego (może być z kostki), 5 łyżek oleju, 1 płaska łyżka mąki pszennej, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, sól, pieprz.

Reklama

1. Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz mąką. Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Odetnij szczypiorek od dymek, cebulki grubo posiekaj.

2. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim dymki. Dodaj mięso i zrumień je. Dołóż marchewkę i pieczarki. Zalej gorącym bulionem. Gotuj 10 minut na małym płomieniu.

Następnie dołóż ziemniaki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Potrawkę przypraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Duś kolejne 10 minut.

3. Pomidory sparz, obierz, dodaj do potrawki pod koniec gotowania. Ponownie całość przypraw do smaku. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem z dymek.

Naj
Więcej na temat:Gulasz z indyka | gulasz | z

Zobacz również

  • Potrawa: 80 dag piersi z indyka • pęczek zielonych szparagów • garść suszonych pomidorów • 15 dag sera mozzarella • pół pęczka koperku • pół szklanki śmietany 18 proc. • 2 jajka • 20 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.