Reklama
  • Piątek, 23 września 2016 (08:06)

    Imbirowy indyk w potrawce

Składniki: 40 dag filetu z indyka, po pół łyżeczki mielonego imbiru i słodkiej papryki, 2 cebule, 10 dag szpinaku baby, 200 ml słodkiej śmietanki , 2-3 gruszki, 2 łyżki oleju, sól, pieprz , gałka muszkatołowa

1. Mięso indyka op łucz, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem, mielonym imbirem oraz papryką. Cebule obierz, poszatkuj. Opłucz liście szpinaku, osusz, posiekaj na kawałki.

2. W rondlu rozgrzej olej, przesmaż mięso. Dodaj cebulę. Smaż kilka minut. Podlej połową szklanki wody oraz śmietanką. Duś na małym ogniu 30 minut. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę gruszki. Duś kolejne 10 minut. Na koniec wrzuć szpinak. Potrawkę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Reklama

Czas ok. 50 min; porcja – 230 kcal, cena 3,20 zł, 4 porcje.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 4 kotlety z piersi indyka ● pęczek dymki ● cebula ● ząbek czosnku ● 200 g ryżu basmati ● łyżeczka curry ● 200 ml mleka kokosowego ● papryczka chili ● ananasy w puszcze ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.