Reklama
  • Środa, 16 kwietnia 2014 (12:00)

    Indycza pierś z koperkiem

Składniki na 4 porcje: 80 dag piersi indyczej, 1 cebula, 30 dag mielonego mięsa wieprzowego, sól, pieprz, mielona papryka, olej do pieczenia, koperek, sok z cytryny.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

1. Pierś indyczą lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić sokiem z cytryny.

2. Do mielonego mięsa dodać zeszkloną na oleju posiekaną cebulę, przyprawy i posiekany koperek, wymieszać.

Reklama

3. Na piersi indyczej rozłożyć nadzienie, rolować, obwiązać sznurkiem.

4. Posmarowaną olejem roladę indyczą piec w naczyniu żaroodpornym (albo rękawie do pieczenia) ok. 45 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu kroić w cienkie plastry. Podawać do pieczywa i sałatek zamiast wędliny. Wybornie smakuje z masłem koperkowo-czosnkowym.

Przygotowanie: ok. 55 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:z | pierś | sok z cytryny | Piersi | koperek

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 40 dag mięsa z piersi indyka, 1 duży brokuł, 30 dag mrożonego zielonego groszku, biała część pora, 1/2 szkl. bulionu warzywnego, np. z kostki, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.