Reklama
  • Środa, 4 marca 2015 (15:05)

    Indyk faszerowany

Reklama

Składniki na 4 porcje:

4 cienkie kotlety z indyka, 2 jabłka, 1 cebula, 1 pęczek szczypioru, 5 dag orzechów włoskich, 1 łodyga selera naciowego, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 1 łyżka oleju, sól, pieprz

1.Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, miąższ owoców rozdrobnić. Cebulę, selera naciowego i szczypior posiekać.

Orzechy pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko połączyć. Farsz położyć na przygotowanych płatach mięsa i zwinąć roladki, spinając wykałaczkami lub związując sznurkiem.

2. Oprószyć mięso z zewnątrz solą, pieprzem i papryką. Owinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Zdjąć folię, natrzeć mięso z wierzchu olejem, zwiększyć temperaturę do maksymalnej i piec jeszcze 10-15 minut, aż mięso ładnie się zrumieni.

Dobrymi dodatkami do tak przygotowanego mięsa będą: makaron ugotowany al dente i żurawina lub borówka do mięs.

Przygotowanie: ok. 50 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:orzechy | mi

Zobacz również

  • Skład na 8 porcji: ● 4 sznycle z indyka ● 4 łyżki mąki ● 100 g bułki tartej ● 2 jajka ● 1/2 pęczka pietruszki ● papryczka chili ● 100 g suszonych moreli ● 1–2 łyżki ajwaru (pasty z ostrej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.