Reklama
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Indyk pieczony w sosie porowym

Składniki dla 4 osób: 70 dag piersi z indyka • 2 cebule • por • 2 łyżki musztardy • 200 ml śmietany • 5 dag sera żółtego • olej • 1/2 łyżki startej skórki z cytryny • 3 ziemniaki • gałka muszkatołowa • czosnek granulowany • sól • pieprz.

Reklama

1 Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę i posiekanego pora. Gdy się zrumienią, dodaj musztardę, śmietanę oraz starty ser żółty. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową oraz skórką z cytryny. Duś pod przykryciem około 15 minut.

2 Mięso umyj, osusz, pokrój na filety i lekko posól. Usmaż z każdej strony. Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem porowym i piecz pod przykryciem 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 80 dag piersi indyka, 40 dag mrożonego szpinaku, olej, mąka, 2 ząbki czosnku, 5 dag żółtego sera typu gouda, sól, pieprz, przyprawa do drobiu, garść roszponki, kolorowe pomidorki więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.