Reklama
  • Czwartek, 2 marca (08:05)

    Indyk z warzywami w winie

Składniki na 6 porcji:: ● kg piersi z indyka ● szkl. białego wina ● ząbek czosnku ● marchewka ● seler ● cebula ● 4 gałązki natki pietruszki ● łyżka soku z cytryny ● łyżka oleju ● 2 gałązki tymianku ● listek laurowy ● po kilka ziaren: pieprzu, ziela i goździków ● szczypta imbiru i gałki muszkatołowej ● sól.

1. Warzywa oczyść i pokrój na mniejsze części. Dodaj zioła, przyprawy oraz sok z cytryny i wino.

Reklama

2. Mięso podziel na porcje i zalej przygotowaną marynatą. Owiń folią i odstaw do lodówki na kilka godzin.

3. Po tym czasie wyjmij indyka, osusz go, przypraw solą z pieprzem i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

4. Potrawę podawaj z ziemniakami i surówką.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: gulasz: 50 dag piersi z indyka, 3/4 szkl. mrożonego groszku, 2 średnie marchewki, 4-5 różyczek brokuła, 100 ml śmietany kremówki, 1 łyżeczka rozmarynu, po 1/2 łyżeczki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.