Reklama
  • Czwartek, 15 września 2016 (13:05)

    Kasza z indyka i szpinaku, doprawione musztardą

Składniki: 50 dag mięsa mielonego z indyka, 10 dag świeżego szpinaku, jajko, 3-4 łyżki bułki tartej, 1 l bulionu warzywnego lub wody, przyprawa do mięsa mielonego, sól, pieprz . Sos: 2 łyżki musztardy, szkl. wody, 2 łyżeczki mąki, sól, pieprz

Przygotowanie 50 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 6 porcji.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1. Mięso, jajko, bułkę tartą i przyprawy mieszam. Szpinak opłukuję, osuszam, kroję, dodaję do masy mięsnej. Masę dokładnie wyrabiam i formuję niewielkie gołąbki. Wkładam je do wrzącego bulionu (lub wody). Gotuję na wolnym ogniu, by bulion trochę odparował.

Reklama

2. Robię sos: musztardę i mąkę rozrabiam w szkl. wody, wlewam do gołąbków. Gotuję, mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mrożonego szpinaku, 250 g ryżu, 1 cebula, 200 g jogurtu naturalnego, 1 mała cebula, sól, 1 łyżeczka +7 łyżek oleju, 100 g serka śmietankowego, 4 sznycle z indyka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.