Reklama
  • Czwartek, 15 września 2016 (09:05)

    Kolorowe placuszki z indykiem i szpinakiem

Składniki: 20 dag piersi z indyka, 20 dag liści szpinaku, 2 papryki czerwone, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 ząbki czosnku, cebula, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki posiekanego kopru olej do smażenia, sól, szczypta pieprzu cayenne.

Małgorzata Góralska z Jabłonowa

Przygotowanie 55 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 3,20 zł • Przepis na 2-3 porcje

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Reklama

1 Pierś kroję w bardzo drobną kostkę, papryki i cebulę tak samo w kosteczkę. Szpinak parzę i kroję na małe kawałki.

Mieszam te składniki, dodaję koper, szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz cayenne, jajka i mąkę. Znów mieszam, doprawiam solą i jeszcze raz mieszam.

2 Rozgrzewam olej na patelni, wykładam łyżką porcje masy i smażę płaskie placuszki. Odsączam je z tłuszczu na papierowym ręczniku.

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 pęczka czosnku niedźwiedziego, 1 pęczek szczypiorku, 1/2 pęczka tymianku, 3 łyżki oleju, 100 g serka śmietankowego, sól, pieprz, udziec indyka bez kości (ok. 1,5 kg),... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.