Reklama
  • Poniedziałek, 8 lipca 2013 (13:28)

    Kotlety cygańskie na ostro

Składniki: 4 kotlety z indyka, 4 plastry szynki, 4 plastry sera żółtego, 20 dag pieczarek, ząbek czosnku, ostry keczup, sól, pieprz, olej.

1. Pieczarki umyj, osącz. Pokrój w kostkę, usmaż i na koniec lekko posól. Kotlety lekko rozbij, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprósz solą oraz pieprzem.

Reklama

2. Na patelni mocno rozgrzej olej. Kotlety usmaż z jednej strony, odwróć na drugą.

Na każdy kotlet połóż plasterek szynki, łyżkę pieczarek, oraz na wierzch plasterek żółtego sera. Nakryj patelnię i smaż kotlety do chwili, aż ser się całkowicie stopi.

3. Podawaj kotlety polane keczupem z frytkami oraz surówką.

Przepis przysłał Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi

Porcje 4. Przygotowanie 40 min. Cena 2,30 zł. Kalorie 480 kcal.

Bella Relaks
Więcej na temat:kotlety | przepis | WSI | kotlety z indyka

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 80 dag podudzia z indyka (bez skóry i kości), po 50 dag pora i marchewki, 1 duże, kwaśne jabłko (np. szara reneta), 750 ml cydru jabłkowego, 3 łyżki klarowanego masła,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.