Reklama
  • Poniedziałek, 8 lipca 2013 (13:28)

    Kotlety cygańskie na ostro

Składniki: 4 kotlety z indyka, 4 plastry szynki, 4 plastry sera żółtego, 20 dag pieczarek, ząbek czosnku, ostry keczup, sól, pieprz, olej.

1. Pieczarki umyj, osącz. Pokrój w kostkę, usmaż i na koniec lekko posól. Kotlety lekko rozbij, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprósz solą oraz pieprzem.

Reklama

2. Na patelni mocno rozgrzej olej. Kotlety usmaż z jednej strony, odwróć na drugą.

Na każdy kotlet połóż plasterek szynki, łyżkę pieczarek, oraz na wierzch plasterek żółtego sera. Nakryj patelnię i smaż kotlety do chwili, aż ser się całkowicie stopi.

3. Podawaj kotlety polane keczupem z frytkami oraz surówką.

Przepis przysłał Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi

Porcje 4. Przygotowanie 40 min. Cena 2,30 zł. Kalorie 480 kcal.

Bella Relaks
Więcej na temat:kotlety | przepis | WSI | kotlety z indyka

Zobacz również

  • Sos: 25 dag świeżego zielonego groszku • 25 dag makaronu spaghetti • 2 łyżki masła • po łyżce posiekanej natki, oregano, bazylii • 20 dag tartego parmezanu • po łyżce jogurtu i śmietany 18% • 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.