Reklama
  • Wtorek, 26 marca 2013 (12:45)

    Kotlety z indyka ze szparagami

Składniki: 800 g piersi indyka, pęczek szparagów, czerwona papryka, opak. (150 g) kiełków na patelnię, łyżka posiekanych orzechów włoskich, łyżka musztardy francuskiej, 3/4 szklanki bulionu, 3 łyżki oleju, sól, pieprz.

4 porcje po 290 kcal, przygotowanie: 45 minut.

1. Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na plastry i lekko rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Podsmaż na 2 łyżkach oleju z obu stron na złoty kolor. Dodaj bulion i musztardę. Mięso duś ok. 5 minut.

Reklama

2. Szparagi umyj, obierz, odetnij końcówkę, gotuj w osolonej wodzie przez 5-7 minut. Przekrój wzdłuż.

3. Na łyżce oleju podsmaż pokrojoną w paski paprykę, dodaj do niej szparagi i kiełki. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Posyp orzechami.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa drobiowego, np. z udźca indyka, 1/3 szkl. suszonych pomidorów z oleju (z olejem), 2 papryczki chili, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, ćwiartka limonki, 1 łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.