Reklama
  • Środa, 31 lipca 2013 (13:10)

    Kotlety z twarogiem i szczypiorkiem

Składniki na 4 porcje: 60 dag fileta z indyka, po 1/2 małego pęczka natki pietruszki, szczypiorku i trybuli, 30 dag mielonego twarogu, 3 łyżki oleju, sól, biały pieprz

Przygotowanie: Mięso umyj, potnij na 4 kawałki. W każdym zrób kieszonkę. Zioła opłucz, osusz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę posiekaj. Twaróg wymieszaj z ziołami. Farsz przypraw solą i pieprzem. Odłóż 1/3 farszu, a resztą napełnij kieszonki w mięsie. Otwory zepnij wykałaczkami.

Reklama

Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso i smaż je po 5 minut z każdej strony. Zdejmij. Tłuszcz z mięsa wymieszaj z resztą farszu oraz szklanką wody. Sos gotuj 3 minuty. Przypraw do smaku. Polej nim gotowe mięso.

Kieszonki podawaj z ziemniakami i jarzynką z kapusty oraz marchewki. Danie udekoruj resztą ziół.

Przygotowanie: 30 min; Cena porcji: 3,40 zł; Porcja: 460 kcal;

Naj
Więcej na temat:kotlety | z | ceny

Zobacz również

  • Filet z indyka z grzybami i orzechami

    Składniki: kg fileta z indyka, 2 dag grzybów leśnych (spory podgrzybek, borowik), szklanka bulionu, 8 orzechów włoskich, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, 4 ziarenka jałowca, łyżka soku z cytryny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.