Reklama
  • Środa, 31 lipca 2013 (13:10)

    Kotlety z twarogiem i szczypiorkiem

Składniki na 4 porcje: 60 dag fileta z indyka, po 1/2 małego pęczka natki pietruszki, szczypiorku i trybuli, 30 dag mielonego twarogu, 3 łyżki oleju, sól, biały pieprz

Przygotowanie: Mięso umyj, potnij na 4 kawałki. W każdym zrób kieszonkę. Zioła opłucz, osusz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę posiekaj. Twaróg wymieszaj z ziołami. Farsz przypraw solą i pieprzem. Odłóż 1/3 farszu, a resztą napełnij kieszonki w mięsie. Otwory zepnij wykałaczkami.

Reklama

Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso i smaż je po 5 minut z każdej strony. Zdejmij. Tłuszcz z mięsa wymieszaj z resztą farszu oraz szklanką wody. Sos gotuj 3 minuty. Przypraw do smaku. Polej nim gotowe mięso.

Kieszonki podawaj z ziemniakami i jarzynką z kapusty oraz marchewki. Danie udekoruj resztą ziół.

Przygotowanie: 30 min; Cena porcji: 3,40 zł; Porcja: 460 kcal;

Naj
Więcej na temat:kotlety | z | ceny

Zobacz również

  • Składniki na 4–5 porcji: 50 dag piersi z indyka, pół główki młodej kapusty, 2 młode selery, 2 marchewki, 5 średnich ziemniaków, 1 pietruszka, 2 młode cebule, 2–3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka masła... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.