Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (14:01)

    Pieczony udziec z indyka

Składniki: 800 g mięsa z udźca indyka, 1 łyżka ostrej musztardy (np. rosyjskiej lub sarepskiej), 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego, pieprz, sól.

Z mięsa odkrój tłuste kawałki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Oczyszczone mięso oprósz solą i pieprzem, skrop octem balsamicznym, posmaruj musztardą i połóż na odkrojone kawałki. Piecz ok. godziny w temperaturze 160°C. Podawaj z zagęszczonym sosem pieczeniowym.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa drobiowego, np. z udźca indyka, 1/3 szkl. suszonych pomidorów z oleju (z olejem), 2 papryczki chili, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, ćwiartka limonki, 1 łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.