Reklama
  • Piątek, 19 czerwca 2015 (13:06)

    Potrawka indycza z brokułami i marchewką

SKŁADNIKI dla 4 osób Polędwiczka z indyka • 2 łyżki oleju • brokuł • 3 marchewki • 10 dag fasolki szparagowej • mała puszka kukurydzy • cebula • natka pietruszki • marchewka • pietruszka • seler • pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku • 10 dag migdałów • 3 łyżki masła klarowanego • sól • pieprz.

1 Mięso umyj, pokrój w paski. Łyżkę oleju połącz ze słodką papryką, solą i pieprzem, wymieszaj w tym mięso, odstaw je na godzinę do lodówki. Podsmaż na pozostałym oleju z masłem, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, smaż 5 minut.

2 Brokuł podziel na różyczki, marchew, pietruszkę, seler obierz i pokrój w kostkę. Fasolkę przekrój na pół, gotuj 15 minut w osolonej wodzie, odcedź. Do mięsa dodaj pozostałe składniki, dolej pół szklanki wody. Duś pod przykryciem.

Reklama

Migdały podsmaż na suchej patelni, przed podaniem potrawy posyp ją migdałami.

CZAS: około 50 minut

Dobry Tydzień
Więcej na temat:As | mi | z

Zobacz również

  • Skład na 8 porcji: ● 4 sznycle z indyka ● 4 łyżki mąki ● 100 g bułki tartej ● 2 jajka ● 1/2 pęczka pietruszki ● papryczka chili ● 100 g suszonych moreli ● 1–2 łyżki ajwaru (pasty z ostrej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.