Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:05)

    Rolada z indyka

Składniki dla 4 osób: Udziec z indyka bez kości • 30 dag suszonych grzybów • 20 dag boczku • 2 cebule • łyżka masła klarowanego • ząbek czosnku • łyżeczka słodkiej papryki • szczypta ostrej papryki w proszku • sól • kolorowy pieprz.

Reklama

1 Wymieszaj olej, kolorowy pieprz, sól, słodką i ostrą paprykę. Mięso umyj, natrzyj przygotowaną marynatą. Odstaw na dwie godziny do lodówki.

2 Grzyby mocz 20 minut. Pokrój. Boczek i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym maśle klarowanym, dodaj grzyby i przeciśnięty czosnek, duś 10 minut. Na mięsie rozłóż farsz, zwiń mięso, owiń siatką wędliniarską. Posyp po wierzchu kolorowym pieprzem.

3 Roladę umieść w rękawie do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.

Piecz roladę 60 minut. Wyłącz piekarnik, ale nie wyjmuj mięsa jeszcze 15 minut. Podawaj z duszonymi warzywami lub na zimno z pieczywem.

CZAS: około 2 godzin

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 60 dag udźca z indyka, 4-6 ziemniaków, 2 średnie marchewki, po 1 czerwonej i żółtej papryce, 1 łyżka mielonej wędzonej papryki, po 1 łyżeczce mielonej słodkiej i ostrej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.