Reklama
  • Czwartek, 28 marca 2013 (12:37)

    Rolada z indyka

Składniki na 8 porcji: 1 pierś z indyka (ok. 2 1/2 kg), 1/2 kg mielonego białego sera, 2 żółtka jajek, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 świeżej cukinii, 1 marchewka, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, olej.

Przygotowanie:

1. Mięso rozkrój na płat, lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, pieprzem i papryką, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min.

2. Mielony twaróg połącz z żółtkami i kukurydzą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Marchewkę oraz cukinię pokrój w słupki. Masę serową rozsmaruj na mięsie, na niej ułóż pokrojone warzywa, po czym zwiń pierś indyka, formując roladę.

Reklama

3. Mięso zasznuruj nicią, natrzyj lub obficie skrop olejem. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 80-100 minut, od czasu do czasu przekręcając mięso i smarując je olejem.

Przygotowanie: 140 minut Porcja: 380 kilokalorii

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 pęczka czosnku niedźwiedziego, 1 pęczek szczypiorku, 1/2 pęczka tymianku, 3 łyżki oleju, 100 g serka śmietankowego, sól, pieprz, udziec indyka bez kości (ok. 1,5 kg),... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.