Reklama
  • Środa, 6 stycznia 2016 (08:00)

    Rolada z indyka z fetą

Składniki: 1 kg fileta z indyka, 20 dag fety, 2 łyżki kwaśnej śmietany, po 2 łyżki posiekanej natki i bazylii, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki musztardy, sok z cytryny, zioła prowansalskie, słodka i ostra papryka w proszku, sól, pieprz.

Reklama

1. Fetę wymieszaj ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Przypraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Czosnek przeciśnij przez praskę. Filet rozetnij tak, by powstał duży płat.

2. Mięso posmaruj czosnkiem, posyp solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką. Rozłóż farsz. Zwiń i obwiąż mocną nitką.

Musztardę wymieszaj z sokiem cytrynowym, dopraw ziołami prowansalskimi, słodką i ostrą papryką. Posmaruj mięso. Przełóż do brytfanki. Podlej wodą. Piecz godzinę w temp. 190°C.

Naj
Więcej na temat:rolada z indyka | rolada | z | sok z cytryny

Zobacz również

  • Składniki na 12-15 porcji: 1 indyk o wadze ok. 5 kg (świeży lub mrożony), 2 kwaśne jabłka, np. szara reneta, 1 szklanka bakalii (rodzynki, suszone śliwki, morele), 1 szklanka bulionu warzywnego,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.