Reklama
  • Wtorek, 19 stycznia 2016 (13:05)

    Rolada z indyka z pesto

Składniki na 8 porcji: ■ kilogram fileta z indyka ■ 10 dag suszonych pomidorów ■ sól ■ pieprz ■ mieszanka przypraw chili ■ 2 łyżki masła extra; PESTO: ■ po pęczku bazylii i natki ■ 3 ząbki czosnku ■ 10 dag orzeszków ziemnych ■ 40 ml soku z limonki ■ 80 ml oliwy ■ 5 dag sera parmezan ■ pieprz ■ sól

Przyrządzanie:

Reklama

➊ Umyty filet z indyka rozetnij na duży płat, oprósz solą, pieprzem i mieszanką chili. Odstaw na 30 minut.

➋ Do miksera wrzuć orzeszki, czosnek, liście bazylii, natkę i parmezan. Dolej sok z limonki oraz oliwę z oliwek. Zmiksuj na gęstą, gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.

➌ Suszone pomidory osusz ręcznikiem kuchennym i drobno posiekaj.

➍ Rozsmaruj pesto na płacie indyka, a na nim umieść warstwę pomidorów i zwiń w roladę. Wierzch posmaruj masłem, owiń folią i ułóż w brytfannie. 

➎ Piecz mięso 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C.

➜ Przygotowanie: 90 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 350

Super TV

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 4 kotlety z piersi indyka ● pęczek dymki ● cebula ● ząbek czosnku ● 200 g ryżu basmati ● łyżeczka curry ● 200 ml mleka kokosowego ● papryczka chili ● ananasy w puszcze ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.