Reklama
  • Wtorek, 19 stycznia (13:05)

    Rolada z indyka z pesto

Składniki na 8 porcji: ■ kilogram fileta z indyka ■ 10 dag suszonych pomidorów ■ sól ■ pieprz ■ mieszanka przypraw chili ■ 2 łyżki masła extra; PESTO: ■ po pęczku bazylii i natki ■ 3 ząbki czosnku ■ 10 dag orzeszków ziemnych ■ 40 ml soku z limonki ■ 80 ml oliwy ■ 5 dag sera parmezan ■ pieprz ■ sól

Przyrządzanie:

Reklama

➊ Umyty filet z indyka rozetnij na duży płat, oprósz solą, pieprzem i mieszanką chili. Odstaw na 30 minut.

➋ Do miksera wrzuć orzeszki, czosnek, liście bazylii, natkę i parmezan. Dolej sok z limonki oraz oliwę z oliwek. Zmiksuj na gęstą, gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.

➌ Suszone pomidory osusz ręcznikiem kuchennym i drobno posiekaj.

➍ Rozsmaruj pesto na płacie indyka, a na nim umieść warstwę pomidorów i zwiń w roladę. Wierzch posmaruj masłem, owiń folią i ułóż w brytfannie. 

➎ Piecz mięso 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C.

➜ Przygotowanie: 90 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 350

Super TV
Więcej na temat:rolada z indyka | rolada | z | pesto | Lorie | filet z indyka

Zobacz również

  • Składniki: 800 g mięsa mielonego z indyka ● 2 torebki ryżu ● 1 cebula ● 1 jajko ● 3-4 łyżki bułki tartej ● ząbek czosnku ● słoiczek przecieru pomidorowego ● sól ● pieprz ● 2-3 łyżki mąki ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.