Reklama
  • Poniedziałek, 24 sierpnia 2015 (08:00)

    Rolada z pieczarkami

Składniki na 4-6 porcji: 1 kg piersi z indyka, 25 dag pieczarek, 20 dag twarożku, 1 pęczek dymki, 4 łyżki oleju, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonych ziół do potraw z drobiu,  gałązki tymianku i rozmarynu,  sól, pieprz, mielona papryka

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

1. Pieczarki i dymkę oczyścić, opłukać, drobno posiekać. Przesmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić solą i pieprzem, odsączyć.

Reklama

2. Mięso umyć, osuszyć. Rozciąć tak, aby powstał płat, lekko rozbić.

3. Twarożek wymieszać z ziołami do potraw z drobiu. Posmarować nim mięso, nałożyć pieczarki, zrolować, związać nitką albo spiąć wykałaczkami. Pozostały olej połączyć z solą, pieprzem i papryką. Posmarować nim roladę.

Czosnek pokroić na plasterki, obłożyć nim z wierzchu mięso. Ułożyć roladę na blasze polanej zimną wodą. Piec około 1 godz. w temp. 175°C. Po upieczeniu obłożyć posiekanymi ziołami.

Nasza rada

Przekrojoną w poprzek główkę czosnku owiń w folię aluminiową i upiecz z roladą. Będzie pysznym dodatkiem do mięsa!

Przygotowanie: ok. 80 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:Rolada z pieczarkami | rolada | czosnek | z | pieczarki

Zobacz również

  • Filet z indyka z grzybami i orzechami

    Składniki: kg fileta z indyka, 2 dag grzybów leśnych (spory podgrzybek, borowik), szklanka bulionu, 8 orzechów włoskich, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, 4 ziarenka jałowca, łyżka soku z cytryny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.