Reklama
  • Wtorek, 24 maja 2016 (08:05)

    Roladki indycze z jarmużem

Składniki dla 4 osób: 50 dag piersi z indyka • jarmuż • 2 ząbki czosnku • 5 dag sera z pleśnią • jajko • 4 cienkie plastry boczku wędzonego • olej • sól • pieprz.

1 Jarmuż umyj, odkrój łodygi, liście drobno pokrój, podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Dodaj sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmaż, aż zmięknie. Wrzuć drobno posiekany ser, duś, czekając, aż się rozpuści.

2 Pierś pokrój na duże kotlety. Na każdym rozłóż jarmuż. Zwiń, obtocz w roztrzepanym jajku, owiń plastrem boczku. Roladki smaż na rozgrzanym oleju po 10 minut każdą ze stron. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i sałatką z selera naciowego i rzodkiewki.

Reklama

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:roladki | roladki indycze | as` | jarmuż

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mrożonego szpinaku, 250 g ryżu, 1 cebula, 200 g jogurtu naturalnego, 1 mała cebula, sól, 1 łyżeczka +7 łyżek oleju, 100 g serka śmietankowego, 4 sznycle z indyka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.