Reklama
  • Piątek, 23 stycznia 2015 (15:00)

    Roladki indycze z szynką

Składniki: 4 plastry piersi indyka (po ok. 12 dag), 4 plastry gotowanej szynki, 4 polędwiczki z piersi kurczaka, kilka gałązek natki, olej, sól, biały pieprz, słodka papryka.

1. Plastry indyka lekko rozbij, przypraw solą i białym pieprzem z obu stron. Natkę posiekaj, posyp mięso. Na każdym plastrze ułóż po plastrze szynki i polędwiczkę z piersi kurczaka, oprósz słodką papryką.

2. Mięso ciasno zwiń, roladki zepnij wykałaczkami. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż roladki ze wszystkich stron. Przykryj, duś 15 minut.

Reklama

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 60 dag udźca z indyka, 4-6 ziemniaków, 2 średnie marchewki, po 1 czerwonej i żółtej papryce, 1 łyżka mielonej wędzonej papryki, po 1 łyżeczce mielonej słodkiej i ostrej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.