Reklama
  • Środa, 25 stycznia (10:05)

    Roladki z indyka

Składniki dla 4 osób: 6 filetów z indyka • 10 dag żółtego sera • 6 plastrów szynki • por • 3 łyżki łuskanych ziaren słonecznika • 4 łyżki majonezu • 2 łyżki ketchupu • 2 łyżki oliwy • łyżka oleju • cukinia • cebula • sól • pieprz.

Reklama

1 Filety oczyść, posól i popieprz. Rozbij tłuczkiem na cienkie kotlety. Pora obierz i drobno posiekaj. Ziarna słonecznika namocz w miseczce z wodą około godziny. Ser żółty zetrzyj na tarce. W miseczce wymieszaj ketchup z majonezem i posmaruj tym mięso.

2 Posyp startym serem żółtym, posiekanym porem, ziarnami słonecznika i przykryj plastrami szynki. Zawiń ciasno i nasmaruj oliwą. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj olejem. Ułóż zawijasy i obłóż pokrojoną w kostkę cukinią i cebulą.

Piecz pod przykryciem godzinę w temp. 180 °C.

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mrożonego szpinaku, 250 g ryżu, 1 cebula, 200 g jogurtu naturalnego, 1 mała cebula, sól, 1 łyżeczka +7 łyżek oleju, 100 g serka śmietankowego, 4 sznycle z indyka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.