Reklama
  • Środa, 25 stycznia (15:00)

    Roladki z indyka

Potrzebne: ● 400 g piersi indyka ● 3 pieczarki ● 1/2 czerwonej papryki ● ząbek czosnku ● 30 g szpinaku ● pieprz ● ostra papryka ● olej ● tymianek ● 100 ml wywaru warzywnego ● 3 łyżki ugotowanej kaszy pęczak.

1. Pierś indyka lekko rozbij tłuczkiem. Pieczarki i paprykę pokrój w drobną kostkę. Na patelnię wlej łyżkę oleju, wrzuć grzyby i paprykę. Smaż od czasu do czasu mieszając.

Reklama

Gdy warzywa zmiękną, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Szpinak umyj, posiekaj, połącz z warzywami na patelni. Do- praw pieprzem.

2. Wymieszaj łyżkę oleju z ostrą papryką, tymiankiem i pieprzem, posmaruj tym pierś indyka, ułóż na mięsie kaszę z warzywami i zwiń w roladkę, umieść w naczyniu żaroodpornym, polej warzywnym bulionem. Piecz 50 min. w 170°C.

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 80 dag piersi indyka, 40 dag mrożonego szpinaku, olej, mąka, 2 ząbki czosnku, 5 dag żółtego sera typu gouda, sól, pieprz, przyprawa do drobiu, garść roszponki, kolorowe pomidorki więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.