Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Roladki z indyka

Składniki dla 4 osób: 4 kotlety z piersi indyka, 25 dag sera mozzarella, 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, 1 jajko, bułka tarta, olej, sól • pieprz.

Reklama

1. Kotlety doprawić i delikatnie rozbić na plastry. Na każdy plaster nałożyć natkę pietruszki i plasterki sera.

2. Zwinąć ciasno w roladki i panierować w roztrzepanym jaju i bułce tartej.

3. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Najlepiej podawać z zieloną sałatą i plasterkami pomidorów posypanych szczypiorkiem i bazylią.

CZAS: około 30 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mrożonego szpinaku, 250 g ryżu, 1 cebula, 200 g jogurtu naturalnego, 1 mała cebula, sól, 1 łyżeczka +7 łyżek oleju, 100 g serka śmietankowego, 4 sznycle z indyka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.