Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Roladki z indyka

Składniki dla 4 osób: 4 kotlety z piersi indyka, 25 dag sera mozzarella, 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, 1 jajko, bułka tarta, olej, sól • pieprz.

Reklama

1. Kotlety doprawić i delikatnie rozbić na plastry. Na każdy plaster nałożyć natkę pietruszki i plasterki sera.

2. Zwinąć ciasno w roladki i panierować w roztrzepanym jaju i bułce tartej.

3. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Najlepiej podawać z zieloną sałatą i plasterkami pomidorów posypanych szczypiorkiem i bazylią.

CZAS: około 30 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 pęczka czosnku niedźwiedziego, 1 pęczek szczypiorku, 1/2 pęczka tymianku, 3 łyżki oleju, 100 g serka śmietankowego, sól, pieprz, udziec indyka bez kości (ok. 1,5 kg),... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.