Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (13:05)

    Roladki z indyka z boczkiem

Składniki na 5 porcji: 75 dag fileta z indyka, 20 dag wędzonego boczku w cienkich plastrach, 4 łyżki serka mascarpone, 1 słoik suszonych pomidorów w zalewie ziołowej, 1 mały słoik zielonych oliwek, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 500 ml mleka 3,2 proc., po 2 łyżki mąki i masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Reklama

1. Filet umyć, osuszyć, podzielić na pięć plastrów. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą.

2. Serek zmiksować z odsączonymi z zalewy pomidorami i czosnkiem. Pasta powinna być dość gęsta (można ją rozrzedzić 1-2 łyżkami zalewy). Rozkładać na zakładkę po 3 plastry boczku, na to wyłożyć filet, rozsmarować pastę, rozłożyć pokrojone w plasterki oliwki. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami, wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 min.

Z masła, mąki i mleka przygotować sos beszamelowy. Zalać nim mięso, piec kolejne 10 min, posypać natką.

Przygotowanie: ok. 60 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mrożonego szpinaku, 250 g ryżu, 1 cebula, 200 g jogurtu naturalnego, 1 mała cebula, sól, 1 łyżeczka +7 łyżek oleju, 100 g serka śmietankowego, 4 sznycle z indyka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.