Reklama
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:51)

    Roladki z indykiem, brokułami i ziemniakami

Składniki: 4 sznycle z piersi indyka (ok. 600 g), pęczek ugotowanych szparagów, brokuł, kilka gałązek koperku, 3/4 kg ziemniaków, olej do smażenia, sól, pieprz

Ziemniaki obierz, pokrój na cząstki, zalej wodą, posól i gotuj ok. 20 minut. Mięso opłucz, osusz, lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na każdym kotlecie ułóż po 2-3 szparagi, zwiń roladki i zepnij wykałaczkami.

Reklama

Na patelni rozgrzej olej, włóż roladki i smaż (bez przykrycia) po 4 minuty z każdej strony, aż mięso lekko się zrumieni. Kiedy roladki się smażą, wrzuć brokuł do osolonego wrzątku, gotuj 5 minut, dobrze osącz.

Usmażone roladki podawaj z ziemniakami i brokułem z wody posypane koperkiem. Rada: Zamiast indyka możesz użyć schabu lub piersi kurczaka.

Olivia
Więcej na temat:ziemniaki | z | roladki z indyka | ziemniak

Zobacz również

  • Filet z indyka z grzybami i orzechami

    Składniki: kg fileta z indyka, 2 dag grzybów leśnych (spory podgrzybek, borowik), szklanka bulionu, 8 orzechów włoskich, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, 4 ziarenka jałowca, łyżka soku z cytryny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.