Reklama
  • Wtorek, 20 sierpnia 2013 (11:05)

    Sałatka z indyka

Składniki: 20 dag piersi z indyka, pieprz, pół czerwonej papryki, 10 dag pieczarek, kilka rzodkiewek, 10 dag szpinaku, 2 łyżki oleju. Sos: 50 ml oliwy, 50 ml miodu, 2 gałązki oregano, pieprz, 50 ml octu balsamicznego.

Pierś z indyka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Warzywa umyj, pokrój i podsmaż na patelni. Dodaj pokrojone warzywa i smaż około 5 minut.

Reklama

Oliwę, miód i ocet wymieszaj. Dopraw oregano, solą i pieprzem. Liście szpinaku wymieszaj z indykiem i warzywami, zalej miodowym dressingiem.

Na żywo
Więcej na temat:z | sałatka

Zobacz również

  • 80 dag filetu z piersi indyka, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 2 średnie cebule, 2 czerwone papryki, 1 pomarańczowa papryka, 2 młode cukinie, 2-3 łyżki oleju, 1 puszka pomidorów, 200 ml gęstego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.