Reklama
  • Wtorek, 13 grudnia 2016 (13:05)

    Sznycle indycze z migdałami

Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z piersi indyczej, po 3 łyżki miodu płynnego, musztardy sarepskiej i sosu sojowego, 2 jajka, 4 łyżki mąki, po 5 dag płatków migdałowych i bułki tartej, sól, papryka słodka, pieprz czarny świeżo mielony, olej do smażenia.

1. Jajka wbić do miski, rozkłócić, doprawić solą, papryką, pieprzem. Bułkę wymieszać z płatkami.

2. Sznycle umyć, dobrze osuszyć, każdy włożyć do oddzielnego woreczka, lekko rozbić tłuczkiem. Wyjąć z folii, zamarynować w miodzie wymieszanym z sosem sojowym i musztardą, wstawić do lodówki na godzinę.

Reklama

Schłodzone oprószyć mąką, moczyć w jajku, w panierce, smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Gotowe sznycle pokroić dekoracyjnie na kawałki na jeden kęs.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: gulasz: 50 dag piersi z indyka, 3/4 szkl. mrożonego groszku, 2 średnie marchewki, 4-5 różyczek brokuła, 100 ml śmietany kremówki, 1 łyżeczka rozmarynu, po 1/2 łyżeczki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.