Reklama
  • Czwartek, 15 września 2016 (09:05)

    Sznycle zapiekane

Składniki: 9 sznycli z indyka kg ziemniaków, 2 kulki sera mozzarella z zalewy, 45 dag świeżego szpinaku, por, 10 dag suszonych pomidorów z zalewy, 3 łyżki masła, majonez, przyprawa do ziemniaków, oliwa, sól i pieprz.

Przygotowanie 75 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 9 porcji

Reklama

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1 Sznycle rozbijam (niezbyt cienko), oprószam solą i pieprzem, smaruję cienko z jednej strony majonezem.

2 Pokrojony por oraz umyty szpinak duszę na maśle kilka minut. Doprawiam solą i pieprzem, studzę i rozkładam na sznyclach. Na wierzchu układam pokrojone i osączone pomidory oraz mozzarellę, spinam brzegi mięsa wykałaczkami.

3 W naczyniu do pieczenia układam pokrojone ziemniaki, lekko skrapiam je oliwą, oprószam przyprawą do ziemniaków i solą, na nich układam sznycle.

Przykrywam, zapiekam w temp. 180°C ok. 50 min. Tuż przed końcem pieczenia danie odkrywam, by lekko je zrumienić.

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 60 dag udźca z indyka, 4-6 ziemniaków, 2 średnie marchewki, po 1 czerwonej i żółtej papryce, 1 łyżka mielonej wędzonej papryki, po 1 łyżeczce mielonej słodkiej i ostrej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.