Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (14:01)

    Zawijańce z sosem oliwkowym

Składniki: 600 g piersi z indyka, sól, pieprz, 8 plastrów szynki parmeńskiej, pęczek szałwii, oliwa. Sos: 3 szalotki, 50 g masła, 150 ml białego wina, 100 ml śmietany 33%, 100 g czarnych oliwek, 50 g kaparów.

Na rozgrzanej oliwie obsmaż roladki. Przełóż do brytfanny i piecz w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Przygotuj sos: obierz i posiekaj szalotki. Zeszklij je na maśle.

Zalej winem i gotuj, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Dopraw, zalej śmietaną, dodaj oliwki i kapary. Gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Do sosu z oliwek dodaj resztę liści szałwii. Zalej roladki i od razu podawaj.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg piersi indyka, 30 dag sera z niebieską pleśnią, 10 dag orzechów laskowych, 5 dag suszonej żurawiny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 1-2 łyżki oleju, 2 łyżeczki mielonej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.