Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (14:00)

    Zawijane zraziki z oliwkami

Składniki: 70 dag piersi z indyka, słoiczek pesto zielonego, cebula, ząbek czosnku, około 20 oliwek, sól, pieprz, olej, natka pietruszki, ser pleśniowy typu lazur, 1 l sosu pomidorowego.

Mięso pokrój na cienkie plastry, rozbij, posmaruj pesto i posyp pieprzem. Na środku każdego kawałka połóż pokrojoną w paski cebulę, ser i część oliwek. Zawiń zrazy, obwiąż je nitką, aby się nie rozpadły i przysmaż na natłuszczonej patelni, aż się zarumienią.

Do podsmażonych zrazów dolej wodę tak, aby się całkowicie przykryły, wrzuć czosnek, łyżkę soli, pozostałe pokrojone oliwki i cebulę. Całość duś pod przykryciem około 50 minut, wlej sos pomidorowy. Tuż przed podaniem do sosu wsyp posiekaną natkę pietruszki.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 50 dag piersi z indyka, 2 pomidory (lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego), 1 duża marchewka, 1 cebulka, 4-5 suszonych moreli, 2 łyżki śmietany 18%, 1/2 szkl. rosołu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.