Reklama
  • Poniedziałek, 3 października 2016 (14:00)

    Zrolowana tortilla z indykiem i pomidorami

Składniki: 4 płaty tortilli • 2 pomidory • szklanka mięsa indyczego, pokrojonego w kawałki • cukrowa cebula • opakowanie jogurtu naturalnego • 4 liście sałaty • dwie łyżki musztardy • łyżka cukru • sok z cytryny • ząbek czosnku.

1. Obierz pomidory ze skórki i pokrój w kostkę. Posyp łyżką cukru, skrop sokiem z cytryny. Posiekaj ząbek czosnku i dodaj do pomidorów. Wymieszaj, odstaw.

2. Cebule pokrój w drobne pióra. Rozgrzej patelnię i wrzuć cebulę, podsmaż.

Reklama

3. Wymieszaj jogurt z musztardą. Na suchej patelni podgrzej tortille, według instrukcji na opakowaniu.

4. Każdy placek posmaruj jogurtem, ułóż listek sałaty, kilka kawałków mięsa, łyżkę pomidorowej salsy i cebulkę. Zwiń ściśle w rulon.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg piersi indyka, 30 dag sera z niebieską pleśnią, 10 dag orzechów laskowych, 5 dag suszonej żurawiny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 1-2 łyżki oleju, 2 łyżeczki mielonej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.